כאשר מתכננים אירוע, תמיד חשוב להתייעץ עם ספקים שונים לגבי כל נושא שעולה לדעתכם. הידעתם שאפילו דיג'יי חתונות יכול לתת לכם עצות לגבי הגשת האוכל כדי שהמסיבה תזרום כמו שצריך. בכל אופן אין זה משנה אם אתם מזמינים קייטרינג לראש השנה לעובדים או שאתם עושים חתונה, כדאי לחשוב טוב על איזה קינוחים להזמין וכיצד להגיש אותם.
קינוחים לילדים
תמיד כדאי לחשוב על ילדים. נכון כולם אוהבים שוקולד, אבל ישנם קינוחים מעבר לכן שההורים לא כל-כך אוהבים, אבל הילדים מתים עליהם. למשל שערות סבתא ופופקורן. בהרבה אירועים מגישים אותם. כמו כן, חשוב לדאוג שההגשה היא מהירה. כלומר שמאחורי הדוכן עומד בנאדם זריז שמייצר את הקינוח בזריזות. כמו כן, חשוב להזמין מכונת פופקורן שמפיקה כמויות כאלה שגם הן לא יובילו להיווצרותו של תור.
קינוחים ברוח החג
במקביל לקינוחים הרגילים, כדאי שלא לוותר גם על קינוחים המתאימים בחגים במיוחד כאשר אתם מזמינים קייטרינג לראש השנה. למשל הגישו לשולחנות, לפני שמגיעים הקינוחים הרגילים, תפוח בדבש. האורחים יבינו שזה לא בא על חשבון שום דבר אלא כאקסטה. רוצים לציין את השנה בצורה מתוקה, כדאי לדאוג לשלב גם מתיקות במנה הראשונה. למשל רצוי לאפשר לאורחים את אופציית הקדאיף.
תזמון זה הכל
ההבדל בין הגשת קינוח ב 22:00 ל 23:00 יכול להיות קריטי. אורחים רבים נשארים עד הקינוחים ולכן הם לא הולכים לפני. מצד שני, לאורחים אחרים אין סבלנות וזה מתסכל אותם שהקינוחים מוגשים ממש מאוחר. לכן צריך לאזן. למשל: הגשת קינוחים ב 22:30, בהנחה והקבלת הפנים היא ב 19:30.
לאן להגיש
ישנם כמה אופציות:
• הגשה לשולחן – האופציה הקלאסית – המלצרים מגישים את הקינוחים כמו כל מנה אחרת.
• דוכנים – הגשה בחלק נפרד באולם, אליו מגיעים האורחים כמו שהם מגיעים למנות הפתיחה.
• מלצרים שמסתובבים ברחבה – המלצרים מסתובבים בין האורחים ומגישים את האוכל.
• שולחנות מסביב לרחבה – מוצאים שולחנות וממקמים אותם מסביב לרחבה.